De stilte en verdieping van binnen vinden

retraite vrouw.jpgDe stilte van binnen, maar ook richtingloosheid voelt eerst angstig maar betekent diepgaande ontwikkeling!

Er komt een fase in je spirituele ontwikkeling dat je stil wordt van binnen. Dat de behoefte aan meer, anders en beter steeds meer oplost. Gevoelens als ‘ze zitten niet op mij te wachten", herken je als van je ego-ik, waardoor ze een langzame dood sterven. En zo lost er ook steeds meer mind- en emotionele identificatie met problemen en relaties op. In je hart, hoofd en buik ontstaat ruimte voor je diepere ziel en voor eenheid. Je denken wordt stil en je verdichte ik-kern lost op. Die stilte, maar ook richtingloosheid voelt eerst angstig; alsof je iets niet goed doet er iets mis is... Totdat je er dieper invalt en voelt dat het klopt en JOU is... Soms word je er onrustig van en stap je weer terug in de doener en denker, probeert je hoofd eindeloos oplossingen te bedenken en val je uit het NU en de stilte... Wil je ikje richting creëren ...

Heb dan door dat te veel denken tegen de Goddelijke Stroom van je eigen diepgaande ontwikkeling ingaat, net als het duwen en trekken in je relaties

Teveel oppervlakkige of alleen mentale gesprekken kun je niet meer goed verdragen. Ook multitasking en teveel activiteiten lukken niet meer zo goed. Je hoofd en ziel hebben behoefte aan Stilte. Die stilte maakt je rustig, gelukkig en dankbaar en vooral ben je bij alles helder Aanwezig met je aandacht. Je zit niet meer steeds in gedachten. Onder het geluid van de vogels en auto's neem je de grote Sacrale Stilte waarop het geluid en alles verschijnt, waar. Nu je ontwikkeling zover is dat je niets steeds in je hoofd zit kom je beter in je lichaam. Bloedsomloop, lymfe en de levensenergie stromen veel beter door je heen.

Je voelt je steeds rijker, levendiger en kunt intens genieten

Je hersengolven zijn vaker in alfa en theta. In het begin kunnen dit slechts een paar momenten zijn, maar gaandeweg is dat vaker. Je merkt dat je overal steeds minder te zeggen hebt, minder aan gaat staan en minder reactief wordt. En als je dan toch wat zegt, wilt gaan doen of wilt leren dan komt het van binnen uit een totaal ander gevoel  dan voorheen vanuit je ikje. Je voelt je puur, vol en ledig tegelijk; volledig!  Die heilige Stilte, Rust en Volheid in je laat zich ook zien als liefdevollere verbondenheid met anderen en meer begrip en mededogen.

Stilte in drukte

Zelfs als het druk om je heen is, letterlijk en figuurlijk, blijf je diep verankerd in jeZelf. Let op dat die nu altijd aanwezige (Goddelijke) Stilte en ruimte in jou nooit meer verdwijnt. Je voelt je intens verbonden met jezelf behalve als je je aandacht verplaatst naar je ego-ik kern, naar je alleen voelen, geld- of relatieprobleem of het probleem van een ander. Pas nu heb je zelf de keuze of je je afstemt op je verdichte ik-zelf of je Goddelijke Zelf... Voedt jeZelf met de Stilheid van binnen, ook al ben je druk bezig of al is er drukte om je heen. Anker erin.

Wil je meer verdiepen in het leven van jouw Volledig Potentieel, Ware Zelf en Multidimensionale ziel?

Denk dan eens aan onze speciale Elohim jaaropleiding "Spirituele opleiding non-dualiteits coach, Healer eenheidsbewustzijn, Ontwaken, Godsvonk", waarin je leert anderen te healen en coachen én ook je totale Zelf ontwikkelt.


Geschreven door: Joke ElZiam Nootebos


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin